Ter herinnering aan

De ‘Knoest’, een echte nummer negen waar menig oudere Volendam supporter tijdens saaie thuiswedstrijden, met weemoed, wel eens aan terug denkt.
Een middenvoor die harder liep dan de snelste back, hoger sprong dan de langste spil en even hard schoot als een kanon, iets wat menig keeper bij vrije trappen flink deed sidderen.
De ‘Knoest’, eens vergeleken met de legendarische boeienkoning Houdini, toen hij in het Olympisch stadion tegen Blauw-Wit door twee mandekkers aan de ketting werd gelegd en toch een hattrick wist te scoren!

Als op zondagmorgen voorafgaande aan een thuiswedstrijd bekend werd dat Dick geblesseerd was, dan ging er een golf van teleurstelling door het dorp.
Bij cafetaria ‘de Kloon’ ging de vlag dan halfstok.
Maar wanneer die ‘Witte’ om half drie dan toch als eerste, met de bal onder zijn arm, het veld opkwam, dan liepen bij veel supporters de rillingen over hun lijf en kroop de adrenaline, als echte dope in hun aderen omhoog.
De ‘Knoest’ deed toch mee en winst was nu binnen handbereik.

Langs deze weg roep ik de ‘club van 200’ leden op om ook mee te doen met het tot stand komen van een beeld voor Dick Tol.
Vul de machtiging in en scoor nu zelf, deze keer ter nagedachtenis aan de ‘Knoest’!

Jaap Molenaar (Moda)
Bestuurslid ”club van 200”