Update

Voor de zomer begon Stichting de Knoest de actie om geld in te zamelen voor een standbeeld van oud Volendam voetballer Dick Tol (de Knoest).
Dick Tol onderscheidde zich van de andere spelers door tussen 1955 en 1967 maar liefst 276 keer voor Volendam in competitieverband te scoren. De Volendammer was erg succesvol op het voetbalveld en bleef zijn gehele voetbalcarrière FC Volendam trouw. Ondanks zijn populariteit bleef Dick altijd met beide benen op de grond staan.

Het standbeeld is niet alleen een eerbetoon aan zijn voetbalcarrière maar staat ook symbool voor alle voetbalsuccessen dat het dorp Volendam behaalde en alle bekende voetballers die het verder voorbracht heeft zoals Gerry en Arnold Mühren, Kees (Pier) Tol, Kees (Keje) Molenaar, Wim Jonk, Edwin Zoetebier, Kees Kwakman, Jack Tuyp en de vele anderen!!
Tot nu toe werd er door giften van voornamelijk particulieren zo’n € 3.400 binnen gehaald. Een mooie start maar er moet nog veel gebeuren om rond de € 19.000 euro uit te komen. Stortingen op ons rekeningnummer 1239.54.932 zijn daarom nog steeds erg welkom, of vul de bon in die u bij dit artikel treft.

Hulp gevraagd
Stichting de Knoest bestaat momenteel uit een klein groepje vrijwilligers en supporters van FC Volendam die hopen het standbeeld tot werkelijkheid te brengen. Wij hebben gemerkt dat er meer handjes nodig zijn om het project tot een goed einde te kunnen volbrengen. Daarom roepen wij iedereen op die ons kan helpen bij de realisering van het standbeeld.
Neem bij interesse contact met ons op via de e-mail (info@dicktol.nl).

Veel gestelde vragen:
- Wat zijn de kosten voor het beeld? +/- € 19.000, een flink bedrag maar gezien de kosten die gemaakt zijn voor bijvoorbeeld het standbeeld van Bobby Haarms bij de Amsterdam Arena (€ 65.000) valt dit reuze mee.

- Waar komt het beeld te staan? De bedoeling is, dat het standbeeld gepositioneerd zal worden voor de hoofdingang van het stadion.

- Wat gebeurd er als jullie meer geld gedoneerd krijgen? Conform onze statuten zal dit ten goede komen aan het jeugdvoetbal in Volendam.

- Weet FC Volendam van jullie voornemen van het standbeeld? Jazeker! Dit is al meerdere keren ter sprake geweest.

- U wilt meer informatie? Surf snel naar www.dicktol.nl of neem contact met ons op.

Een beeldje van ‘de Knoest’
Sinds twee seizoenen organiseert Supportersvereniging Volendam een Man of the Match verkiezing voor de leden van de Supportersvereniging. Dit seizoen wordt de verkiezing in samenwerking met FC Volendam georganiseerd. Tijdens de laatste thuiswedstrijd zal bekend worden gemaakt welke speler de eer van beste FC Volendam-speler ten prooi zal gaan vallen. De winnaar van deze verkiezing ontvangt altijd een prachtig bronzen beeldje van Jans van Baarsen voorstellende Dick Tol ‘de Knoest’. Wij bieden particulieren en bedrijven de mogelijkheid om ook in het bezit te komen van dit beeldje! Meer informatie hieromtrent vindt u in de bon die u bij dit artikel treft.


De beeltenis van de topscorer aller tijden bleef  afgelopen seizoen ‘in de familie’, de kleinzoon van de zus van Dick Tol; Jack Tuyp ging er met de prijs vandoor. Na de wedstrijd tegen FC Eindhoven kreeg hij de prijs door de penningmeester van de Supportersvereniging, Margriet van de Nes overhandigd.  (foto © Erna Apeldoorn)

Het prachtige beeldje (inclusief sokkel +/- 30 cm) is nu verkrijgbaar!  (foto © Erna Apeldoorn)

Bedankt!
Wij bedanken onze inleveradressen (Slijterij Johan Pelk, Twins Fashion en Sportshop Pier).

Wij bedanken Henk de Boer (KIM), J.A.M. Bond, V. Bond, Adje Feyenoord, A. Jonk, D. Kaars, Hans Kes, J. Koomen, W. Koning, T. Kwakman en M. Kwakman, C.M. Mooyer, Johan Pelk, J. Plat, B. Steur, Wim Tol, B.T. Steur en G. J. Steur - Zwarthoed, J. Tol, Theo Tol (Bolle), B. Wijnker, Cor Westerveld, P. Bodemeyer, C. Bond, A. Schilder, Moda Schoenen, Juwelier Schilder - Vlugt, Autorijschool Peter Veerman (Stek), Jack Mühren, W.C.J. Sijm, M.J. Pankras - de Wit, Nico Konijn en Nieuw-Volendam voor hun hulp en bijdrages!